Kucsa-Ker Kft. Építkezéshez, felújításhoz mindent egy helyről

Építkezéshez, felújításhoz mindent egy helyrőlAustrotherm logó

Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemez

Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez képe

Hatékony homlokzati hőszigetelés

AUSTROTHERM GRAFIT REFLEX®

• Kimagasló hôszigetelô képesség: λ = 0,031 W/mK
• Felületi fényvisszaverô bevonat
• Állványháló nélkül is alkalmazható
• Passzívházakra különösen jól használható
• Egyszerû, gyors, biztonságos kivitelezés

Az AUSTROTHERM GRAFIT REFLEX® egyik oldalán rózsaszínű festékkel bevont GRAFIT® típusú expandált polisztirol hőszigetelő lemez. A GRAFIT REFLEX® különleges alapanyagának köszönhetően lényegesen alacsonyabb hővezetési tényezővel rendelkezik, mint a fehér homlokzatszigetelő lemez. A festék bevonat meggátolja, hogy erős napsütésben a felület túlzottan felmelegedjen. A táblák festetlen lapját kell ragasztóval bekenni, így a világos felület vissza tudja verni a napsugarakat. Egyéb műszaki paraméterei és alkalmazási területei megegyeznek az AT-H80 jelű és a GRAFIT® márkanevű homlokzati hőszigetelő lemezekkel, de alkalmazásával hatékonyabb hőszigetelés érhető el.

Fokozott hőszigetelés

Használatbavételi engedélyt csak akkor kaphatnak az új épületek (2019-től a hatóságok használatára szánt vagy tulajdonában álló épületek, 2021-től pedig minden épület), ha megfelelnek a közel nulla energiafelhasználás követelményének. Ezt vagy extrém vastag hőszigeteléssel, vagy hatékonyabb szigetelőanyagokkal tudjuk elérni.

A mind szigorúbb hőtechnikai előírásokat csak egyre vastagabb hőszigeteléssel lehet kielégíteni, ami a járulékos kiadások növekedését is eredményezi (pl. hosszabb rögzítő dűbel, szélesebb lábazati sín stb.). Mivel GRAFIT REFLEX® a kívánt hőszigetelési értéket kisebb vastagságban is teljesíti, ezért alkalmazásával a járulékos költségek kedvezően alakulnak. Olyan helyeken, ahol a beépíthető hőszigetelés vastagsága korlátozva van (pl. járda felőli homlokzat, ablakkáva, gépészeti vezetékek mögött), csak a hatékonyabb hőszigetelés jelent megoldást. Az Austrotherm GRAFIT REFLEX® szürke színét az ultrafinom szemcséjű grafit adja, aminek hatására hőszigetelő képessége közel 25%-kal javul a megszokott fehér színű homlokzatszigetelő lapokhoz képest.

Biztonságos kivitelezés

A sötétszürke anyagok viszont tűző napsütésben kellemetlen mértékben fel tudnak melegedni. Ezt meg lehet előzni, ha nem a felületi védelem nélküli GRAFIT® 80, hanem a festett felületű GRAFIT REFLEX® termékeket alkalmazzuk. A védelem nélküli táblák ugyanis a felmelegedés hatására hajlamosak lesznek arra, hogy még a ragasztó megkötése előtt elváljanak a faltól. A GRAFIT REFLEX® világos festékkel bevont felülete viszont visszaveri a beeső napsugárzást és kellő védelmet nyújt a hőszigetelő lemezeknek. Az egyedi fejlesztésű, speciális festék nem csak a táblák hőmérsékletét szabályozza, hanem a rákerülő ragasztó réteg fokozott tapadását is biztosítja. A megbízható kivitelezés érdekében homlokzati felületeken védelem nélküli nélküli grafit adalékos hőszigetelés alkalmazása nem javasolt! Amennyiben szükséges, a ragasztó megkötése után dűbelezéssel lehet teljessé tenni a rögzítést. Fontos hangsúlyozni, hogy a táblákat a festett felületükkel kifele kell a falra ragasztani, mert a kívánt hatás csak így várható el - ez a termék csomagolásán is fel van tüntetve.

Fokozott hőszigetelés

A GRAFIT REFLEX® lapokat különösen előnyösen lehet használni felújítások során, mikor a rendelkezésre álló rétegvastagságban minél hatékonyabb hőszigetelést szeretnénk elérni. Fokozottan igaz ez az ajtók, ablakok környékén, ahol gyakran fizikailag nincs annyi hely a hőszigetelésre, amennyire szükség lenne. Ugyancsak célszerű GRAFIT REFLEX®-et alkalmaznunk akkor, ha már az új hőtechnikai követelményeknek szeretnénk megfelelni.

Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez szigetelési vastagság táblázata
Kattintson a táblázatra a nagyításhoz!

Kivitelezés

A kivitelezést bemutató animációs film alább megtekinthető

Az anyagot köszönjük az Austrotherm Kft.-nek.

Kucsa-Ker Kft.
Építőanyag és csiszolástechnikai kis- és nagykereskedés
2112 Veresegyház, Fő út. 154.