Kucsa-Ker Kft. Építkezéshez, felújításhoz mindent egy helyről

Építkezéshez, felújításhoz mindent egy helyrőlROCKWOOL logó

ROCKWOOL® Frontrock MAX E homlokzati hőszigetelő lemez

ROCKWOOL Frontrock MAX E homlokzati hőszigetelő lemez képe

TERMÉKLEÍRÁS

Műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, kétrétegű (inhomogén), csupasz, vakolható kőzetgyapot lemez. A lemez felső, kiemelkedően nagy testsűrűségű közel 20 mm vastag rétege különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít, aminek köszönhetően nagyobb mechanikai ellenállással, továbbá jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű hőszigetelő lemezek. Az inhomogén lemez felső kérgét gyári feliratozás (Top Rockwool) jelöli, melynek mindig a külső oldalra kell kerülnie a kivitelezés során. Gyárthatóság 70 mm-es vastagságtól.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

A Frontrock MAX E lemezek különösen alkalmasak épületek homlokzatának neméghető, páraáteresztő hő-, és hangszigetelésére, homlokzati tűzterjedési gátak kialakítására. Tűzvédelmi szempontból bármely magasságú és tűzállósági fokozatú épületnél korlátozás nélkül beépíthető. A Fontrock Max E rögzítése részleges felületű felragasztás és dübelezés egyidejű alkalmazásával történik. Ásványgyapothoz ajánlott ragasztó- és ágyazóhabarccsal és minősített dübelekkel együtt használható. Az adatlap és a megfelelőségi nyilatkozat a gyártói javaslatokkal és rendszergazdai kivitelezési utasításokkal együtt érvényes.

A ROCKWOOL KŐZETGYAPOT TULAJDONSÁGAI

Kiváló hőszigetelő. Nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegés, a tűzterjedést megakadályozza. Nemcsak jól hangszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, de ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező, aminek köszönhetően nem akadályozza a homlokzatokon keresztüli páravándorlást. Nem zsugorodik, hőtágulása nincs. Egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű.

CSOMAGOLÁS

A Frontrock MAX E lemezek Rockwool feliratos polietilén zsugorfóliába csomagolva, bálában kerülnek forgalomba. A termék legfontosabb tulajdonságai a csomagolóanyagra ragasztott kisérőcímkén is olvashatók.

Adatlap letöltése

MÉRETEK, TERMÉKVÁLASZTÉK, CSOMAGOLÁSI EGYSÉG

ROCKWOOL Frontrock MAX E homlokzati hőszigetelő lemez méret és csomagolási egység táblázat képe

MŰSZAKI ADATOK

ROCKWOOL Frontrock MAX E homlokzati hőszigetelő lemez műszaki adat táblázat képe

Kivitelezési videók:

Hogy kezdjük a homlokzati hőszigetelést

Hogyan ragasszuk fel a hőszigetelő lemezt

Hőszigetelés az ablakoknál I. rész

Hőszigetelés az ablakoknál II. rész

Hőszigetelés az ablakoknál III. rész

A hőszigetelő lemezek rögzítése dübelekkelAz anyagot köszönjük az ROCKWOOL Hungary Kft.-nek.

Kucsa-Ker Kft.
Építőanyag és csiszolástechnikai kis- és nagykereskedés
2112 Veresegyház, Fő út. 154.